Avaktivera barnlåset på tvättmaskinen.

Avaktivera barnlåset.

Detta är ett av de vanligaste problemen som hindrar kunderna från att använda sina Siemens tvättmaskiner, men lyckligtvis kan det avaktiveras mycket lätt. Beroende på modell på din Siemens tvättmaskin finns det olika sätt som barnlåset kan avaktiveras.

Avaktivera barnlåset på tvättmaskinen.

• När barnlåset är aktiverat kommer antingen en nyckelsymbol eller en ”CL”-symbol visas på displayen och alla tvättmaskinens knappar kommer att inaktiveras. Om du vill avaktivera barnlåset håller du ned Start-knappen i tre till fem sekunder. Då hörs ett pip och nyckelsymbolen försvinner.
  • Ett annat sätt att avaktivera barnlåset på vissa av Siemens tvättmaskinsmodeller är att trycka och hålla ned knapparna ”rpm” och ”finished in” samtidigt i cirka tre sekunder. Då hörs ett pip och nyckelsymbolen försvinner.
  • Om din Siemens tvättmaskin har en avancerad pekskärm, bör det finnas en upplyst fyrkantig knapp med en nyckelsymbol och ”3 sec” under den. Håll bara ned den här knappen i tre sekunder så blir knappen mörkare och ett pipljud indikerar att barnlåset har inaktiverats.

Siemens Vitvaror hur man avaktiverar barnlås på tvättmaskiner

I videon hittar du beskrivningen av vissa modeller

Se bruksanvisningen för att få veta mer om hur du aktiverar och avaktiverar barnlåset för din Siemens tvättmaskin och hur det ska användas.

Du kan låsa tvättmaskinen för att förhindra att de funktioner du har ställt in ändras av misstag.

• Barnlåset kan aktiveras oavsett maskinens status.
  • Barnlåset förblir aktivt, även när tvättmaskinen har stängts av. Innan du väljer nästa program se till att avaktivera barnlåset.
  • Om maskinen stängs av medan programmet är igång och barnlåset är aktiverat fortsätter programmet när maskinen slås på igen.

Har du följt tipsen men problemet kvarstår?

Om du har följt instruktionerna ovan men fortfarande har problem med din Siemens tvättmaskin kanske du ska låta en expert från Siemens ta en titt.

Boka en reparation online

Använd vår onlinebokning för att hitta en tid som passar dig.

Reparationsservice

Kontakta vår reparationsservice för att få mer information om Siemens Service och boka ett besök.

Vad tycker du om våra råd? Har dessa råd varit till hjälp?

Vi tar gärna emot din återkoppling.