Upotreba kolačića

Siemens internet stranica koristi kolačiće da biste mogli da dodate artikle u vašu korpu za kupovinu, rezervišete inženjera na internet stranici i dozvolite Siemensu da prikuplja anonimke statističke podatke radi poboljšanja performansi internet stranice.

Ignorišite ovu poruku ako ste srećni da nastavite. Kliknite na linkove sa desne strane ako želite da vidite više informacija o kolačićima koji se koriste i kako da upravljate svojim podacima.

Informacije o kolačićima

Imajte u vidu da ovaj tekst predstavlja samo UZORAK. Pre objavljivanja, kolege u drugim državama treba da provere ovaj tekst u svom odeljenju za pravna pitanja i usklađenost.

O kolačićima

Kolačići su male tekstualne datoteke koje veb stranice koje posećujete postavljaju u vaš računar, oni šalju informacije našoj veb stranici kako bi ona prepoznala vaša podešavanja i željene opcije kada posećujete našu veb stranicu. Oni su u širokoj upotrebi kako bi veb stranice funkcionisale, odnosno kako bi funkcionisale efikasnije, kao i da bi dostavljali informacije vlasnicima veb lokacije.

Upravljanje podešavanjima kolačića

Klikom na opciju „Prihvatam“ na iskačućoj traci, pristajete da postavimo kolačiće u vaš računar. Ako odlučite da ne prihvatite upotrebu kolačića koje koristimo da bismo obezbedili usluge naše veb stranice, nećemo moći da postavimo kolačiće u vaš računar i to će uticati na rad određenih funkcija na veb stranici.

U svakom trenutku možete da promenite podešavanja kolačića na našoj veb stranici, tako što ćete kliknuti na opciju „Ovde promenite podešavanja kolačića“ ili na link u dnu naše veb stranice.

Većina veb pregledača omogućava određenu kontrolu većine kolačića putem podešavanja pregledača.

Zašto koristimo kolačiće

Kolačiće koristimo ne samo da bi naše veb stranice radile, već i da bismo poboljšali način na koji rade, kako bismo mogli da vam ponudimo najbolje iskustvo pregleda. Na primer, ako koristite našu uslugu lokacije prodavnice i ako su kolačići omogućeni, naša veb stranica dobiće informacije sa vašeg računara u pogledu poslednjeg grada ili lokacije koju ste tražili putem naše usluge lokacije prodavnice, zbog čega nećete morati svaki put ponovo da unosite te informacije.

Bez ovih kolačića, usluge koje ste tražili, kao što su korpe za kupovinu ili e-​​računi, ne mogu biti pružene. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije, oni čine sastavni deo funkcionalnosti veb stranica i bez njih veb stranice neće raditi ispravno. Prema pravilima e-privatnosti, ovi kolačići su omogućeni i mi ih automatski postavljamo u vaš pregledač. Ako odlučite da onemogućite ove kolačiće, morate razumeti da ova veb stranica neće raditi ispravno.

Kolačići učinkovitosti - prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste veb stranicu, na primer koje stranice posetioci najčešće posećuju i da li od veb stranica dobijaju poruke o grešci. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju korisnika. Svi podaci koje ovi kolačići prikupljaju združuju se i stoga su anonimni. Koriste se samo radi poboljšanja funkcionisanja veb stranice.

Funkcionalni kolačići - omogućavaju veb stranici da zapamti vaše izabrane opcije (kao što su vaše korisničko ime, jezik ili oblast u kojoj se nalazite) i obezbeđuju poboljšane, personalizovanije funkcije. Ovi kolačići takođe mogu da se koriste za pamćenje promena koje ste izvršili u pogledu veličine teksta, fontova i drugih delova veb stranica koje možete da prilagodite. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu da se učine anonimnim i oni ne mogu da se koriste za praćenje vaših pregleda drugih veb stranica.