Hoe moet het condenswaterreservoir worden geleegd?

Tijdens het drogen ontstaat er condens in het apparaat. Condensatie treedt meestal op zodra waterdamp onder het dauwpunt is afgekoeld. Tijdens het condensatieproces verandert een gasvormige stof in een vloeibare toestand. In het geval van waterdamp is de gangbare term condenswater. Het is de belangrijkste oorzaak van vochtschade in gebouwen of op apparaten. Om dit soort schade te voorkomen, moet het condenswater regelmatig afgevoerd worden.

Het condenswaterreservoir van je wasdroger legen

Als er geen afvoerslang aan het apparaat is verbonden, zal het condenswater van het apparaat in het condenswaterreservoir lopen. In dit geval moet je het condenswaterreservoir elke keer na het drogen legen, en ook als het vol raakt voordat het drogen klaar is. Alleen de juiste afvoer van het condenswater garandeert duurzaamheid en voorkomt schade op de lange termijn. Je kan het condenswater van je droger in drie simpele stappen goed afvoeren.

Stap-voor-stapgids

Vind meer informatie over het oplossen van andere problemen met je wasdroger

Overzicht probleemoplossing voor wasdrogers.

Andere diensten die ondersteuning bieden voor je wasdroger

Reparatieservice

Siemens Service biedt uiteenlopende ondersteuningsmogelijkheden, waaronder Siemens handleidingen. Zo krijg je de beste zorg en hulp als je die nodig hebt.

Gebruikershandleidingen

Wil je de gebruikershandleiding van je Siemens wasdroger raadplegen? Hier vind je het documentatiemateriaal voor het volledige aanbod apparaten. Dit bestaat onder andere uit gebruiksaanwijzingen, installatiehandleidingen en andere apparaatgerelateerde documenten.

Contact opnemen met Siemens

Het deskundige team van Siemens Service staat klaar voor al je vragen over je wasdroger: van advies voordat je een apparaat koopt, tips en uitleg over gebruik en functies van apparaten tot hulp bij twijfels over installatie, storingen, functies en het oplossen van problemen.