Waarom start de wasmachine niet?

Hulp en ondersteuning voor je apparaten

De wasmachine start niet

Als de wasmachine niet wil starten, helpen deze tips je om het probleem op te lossen.

Scroll voor inspiratie!

Er kunnen meerdere redenen zijn dat de wasmachine geen programma start

Volg de hieronder vermelde aanbevelingen op.

Het kinderslot is geactiveerd

Deactiveer het kinderslot. Dit is een van de meest voorkomende problemen waardoor klanten hun Siemens wasmachine niet kunnen gebruiken, maar gelukkig kan het heel gemakkelijk worden gedeactiveerd. Afhankelijk van het model van je Siemens wasmachine zijn er verschillende manieren om het kinderslot te deactiveren zodat de wasmachine kan worden gestart.

Hoe deactiveer je het kinderslot van je wasmachine?

• Als het kinderslot is geactiveerd, wordt er een sleutelsymbool of een "CL"-symbool weergegeven in het display en worden alle wasmachineknoppen uitgeschakeld. Om het kinderslot te deactiveren, houd je de startknop drie tot vijf seconden ingedrukt. Hierna hoor je een akoestisch signaal en verdwijnt het sleutelsymbool.
  • Een andere manier om het kinderslot van sommige modellen Siemens wasmachines te halen, is door de toetsen "Toerental" en "Klaar in" gedurende ongeveer drie seconden tegelijkertijd in te drukken. Hierna hoor je een akoestisch signaal en verdwijnt het sleutelsymbool.
  • Als je Siemens wasmachine een geavanceerd aanraakscherm heeft, is er een verlichte vierkante knop met daaronder een sleutelsymbool en "3 sec". Houd deze knop gewoon drie seconden ingedrukt, de knop dooft dan en een akoestisch signaal geeft aan dat het kinderslot is gedeactiveerd.

Siemens Huishoudelijke apparaten – Het kinderslot deactiveren bij wasmachines

In de video zie je de uitleg voor sommige series.

Raadpleeg je gebruikershandleiding om meer te weten te komen over het activeren en deactiveren van het kinderslot op je Siemens wasmachine en hoe je het kinderslot moet gebruiken.

Je kan de wasmachine vergrendelen om te voorkomen dat de functies die je hebt ingesteld per ongeluk worden gewijzigd.

• Het kinderslot kan onafhankelijk van de status van het apparaat worden geactiveerd.
  • Het kinderslot blijft actief, zelfs als de wasmachine wordt uitgeschakeld. Voordat je het volgende programma selecteert, moet je het kinderslot deactiveren.
  • Wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld terwijl het programma draait en het kinderslot is geactiveerd, dan wordt het programma hervat wanneer het apparaat weer wordt ingeschakeld.
Siemens Huishoudelijke Apparaten – Wasmachinedeur zit niet goed dicht

De deur zit niet goed dicht

Een wasmachine start niet als de deur niet goed dicht zit. Daarom moet je de deur goed sluiten totdat je een klik hoort. Een overbeladen wasmachinetrommel kan verhinderen dat de deur goed wordt gesloten. Voor meer informatie over het op de juiste wijze beladen van je wasmachine, volg je onderstaande link.

Controleer ook of een stuk wasgoed tussen de deur en de behuizing zit.

De startknop wordt te lang of te kort ingedrukt

Om een programma te starten, moet je de starttoets iets langer ingedrukt houden dan de andere toetsen op de wasmachine, ongeveer 1 tot 2 seconden. Kort indrukken is niet voldoende. Als je de knop te lang indrukt, klinkt een dubbel akoestisch signaal en zal de wasmachine niet starten. Hierdoor wordt voorkomen dat een programma wordt gestart door onbedoeld contact met de starttoets.

Heb je de tips gecontroleerd en is het probleem nog niet opgelost?

Als je de bovenstaande informatie hebt gevolgd, maar je hebt nog steeds problemen met je Siemens vaatwasser, dan moet je die eventueel laten controleren door een vakman van Siemens.

Reparatieservice

Heb je een probleem met je Siemens apparaat? Met de professionele service van Siemens, is er altijd iemand in de buurt op een tijdstip dat jou uitkomt.

Informatie over reparaties door Siemens Service

Siemens Service is een betrouwbare leverancier voor alle reparaties aan je Siemens-huishoudapparaten. Siemens onderhoudstechnici bieden deskundige reparaties die niet onder de garantie vallen en reparaties die wel onder de Siemens-fabrieksgarantie vallen. Je kan 24/7 online een afspraak maken voor een reparatiebezoek. Siemens Service is in het hele land beschikbaar en er is altijd een Siemens-technicus in de buurt.

Reserveonderdelen, accessoires en verzorgingsproducten

Vind de juiste reserveonderdelen, accessoires en reinigings- en verzorgingsproducten voor je Siemens-apparaat door het modelnummer (E-nummer) van je apparaat in te voeren.