EQ300-koffiemachine: displaymeldingen

Als je Siemens EQ300 espresso volautomaat een probleem heeft gedetecteerd, wordt een foutmelding getoond. Het kan moeilijk zijn deze foutmeldingen en lampjes te begrijpen. Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende, hun betekenissen en hoe je ze oplost. Als je de foutmelding die je zoekt hier niet kan vinden, neem dan contact op met Siemens Huishoudelijke Apparaten.

Het Siemens Serviceteam kan je beslist verder helpen.

Displaymelding
Oorzaak Oplossing
Displaymelding "Deur sluiten" ondanks gesloten deur. De deur is niet juist gesloten. De deur stevig dicht duwen.
Displaymelding: "Bakjes legen" ondanks lege lekschaal. Bij een uitgeschakeld apparaat wordt het legen niet herkend. De lekschaal bij ingeschakeld apparaat verwijderen en weer plaatsen.
Displaymelding “Watertank vullen” ondanks volle watertank. Watertank is verkeerd geplaatst. Watertank correct plaatsen.
Koolzuurhoudend water in de watertank. Watertank vullen met schoon leidingwater.
Vlotter zit vast in de watertank. Verwijder de watertank en reinig hem grondig.
Nieuw waterfilter is niet volgens de gebruiksaanwijzing gespoeld. Waterfilter volgens de gebruiksaanwijzing spoelen en in gebruik nemen.
Er zit lucht in het waterfilter. Waterfilter (opening naar boven) net zo
lang onderdompelen in water tot er geen luchtbellen meer ontsnappen. Het filter weer plaatsen.
Waterfilter is oud. Plaats een nieuw waterfilter.
Displaymelding "Watertank vullen" en leds knipperen. Watertank ontbreekt of is niet goed geplaatst. Plaats de watertank correct.
Het systeem van leidingen in het apparaat is droog. Watertank vullen met schoon leidingwater.
Geen water met koolzuur gebruiken.
Er zit lucht in het waterfilter.
Waterfilter (opening naar boven) net zo
lang onderdompelen in water tot er geen luchtbellen meer ontsnappen. Het filter weer plaatsen.
Displaymelding "Zetgroep reinigen". Verontreinigde zetgroep. Reinig de zetgroep.
Het mechanisme van de zetgroep beweegt stroef. Reinig de zetgroep en vet de afdichtingen licht in met ons speciale voedselveilige siliconenvet die u kunt bestellen in de Siemens webshop.
Displaymelding "Onjuiste spanning". Onjuiste spanning in de huisinstallatie. Gebruik het apparaat uitsluitend bij 220V–240V.
Displaymelding "Apparaat te koud". De omgevingstemperatuur is te laag. Apparaat bij temperaturen >5 °C gebruiken.
Displaymelding "Opnieuw starten", leds knipperen. Zetgroep is zeer sterk vervuild of zetgroep kan niet worden verwijderd. Apparaat uit- en weer inschakelen, zetgroep
indien mogelijk reinigen en de afdichtingen licht invetten met ons speciale voedselveilige siliconenvet die je kan bestellen in de Siemens webshop.
Displaymelding "Opnieuw starten", er knippert geen led. Storing in het apparaat. Apparaat opnieuw starten.
Het apparaat kan niet worden bediend, de displaymeldingen wisselen zich af. Het apparaat bevindt zich in demomodus. Houd de 'Start'-knop ten minste 5 seconden ingedrukt om de demomodus te deactiveren.

Krijg meer informatie over het oplossen van problemen met je koffiemachine

Hier vind je meer informatie over problemen en oplossingen met je EQ300 espresso volautomaat.

Onderhoud en reiniging van de EQ300

Houd je koffiemachine in topconditie. Leer meer over onderwerpen zoals ontkalken, reinigen en onderhouden van je EQ300 espresso volautomaat.

Onderhoud van koffiemachines door Siemens Service

Siemens Service biedt allerlei diensten voor koffiemachines. Neem contact op met Siemens Service voor meer informatie over onderhoud, reparaties en logistieke processen en voorwaarden.

Accessoires en reinigingsproducten

Ontdek de accessoires voor Siemens-koffiemachines voor de allerbeste koffie-ervaring. Onze essentiële accessoires omvatten filters voor je state-of-the-art apparaat, maar ook producten als mokken en heerlijke koffiebonen. Je vindt er ook de juiste reserveonderdelen en ontkalkings- en reinigingsmiddelen om je apparaten in topconditie te houden